SPOILED NEWS

Met Gala 2024: Οι λεπτομέρειες

Οι σχεδιαστές μόδας και οι μούσες τους, οι λάτρεις της τέχνης και μερικές από τις πιο σημαίνουσες προσωπικότητες του κόσμου θα συγκεντρωθούν στο Metropolitan Museum of Art στη Νέα Υόρκη σε τρεις εβδομάδες για τη μεγαλύτερη βραδιά της μόδας: το Met Gala.

Το αποκλειστικό ετήσιο σουαρέ είναι η κύρια πηγή χρηματοδότησης για το Ινστιτούτο Κοστουμιών του μουσείου, το οποίο φιλοξενεί σχεδόν 33.000 αντικείμενα μόδας από τους τελευταίους επτά αιώνες. Η εκδήλωση έχει γίνει επίσης προορισμός τόσο για όσους γνωρίζουν τη μόδα όσο και για τους παίκτες της ποπ κουλτούρας, με το κόκκινο χαλί της να παρακολουθείται με ανυπομονησία από θεατές σε όλο τον κόσμο.

Το φετινό Met Gala, που φιλοξενείται κάθε χρόνο την πρώτη Δευτέρα του Μαΐου, θα πραγματοποιηθεί στις 6 Μαΐου και το προτεινόμενο θέμα του είναι «The Garden of Time». Ο ενδυματολογικός κώδικας είναι εμπνευσμένος από την έκθεση του Ινστιτούτου Κοστουμιών του 2024, “Sleeping Beauties: Reawakening Fashion”, η οποία θα ανοίξει στις 10 Μαΐου και περιλαμβάνει 250 αντικείμενα από τη μόνιμη συλλογή του τμήματος.

Εδώ είναι όλα όσα πρέπει να γνωρίζετε για την εκδήλωση.

Ποιο είναι το θέμα και ποιος το αποφασίζει;


Ο επικεφαλής επιμελητής του Ινστιτούτου Κοστουμιών, Άντριου Μπόλτον, είναι υπεύθυνος για την επιμέλεια της ετήσιας ανοιξιάτικης έκθεσης μόδας του μουσείου, η οποία συχνά εμπνέει τον ενδυματολογικό κώδικα και το θέμα του Met Gala. Η φετινή έκθεση είναι “Sleeping Beauties: Reawakening Fashion”, η οποία επαναπροσδιορίζει τον τρόπο με τον οποίο οι επισκέπτες του μουσείου μπορούν να αλληλεπιδράσουν και να βιώσουν ιστορικά ρούχα και αντικείμενα μόδας που δεν μπορούν πλέον να φορεθούν. Σύμφωνα με τη Vogue, η έκθεση θα περιλαμβάνει 250 κομμάτια από τη μόνιμη συλλογή του Ινστιτούτου Κοστουμιών που εκτείνεται σε πάνω από 400 χρόνια ιστορίας της μόδας, συμπεριλαμβανομένων σχεδίων των Schiaparelli, Givenchy και Dior. Επειδή ορισμένα ενδύματα, όπως μια ρόμπα Charles Frederick Worth από το 1877, είναι πολύ ευαίσθητα για να φορεθούν, η έκθεση θα χρησιμοποιήσει μια ποικιλία τεχνολογιών για να δημιουργήσει μια αισθητηριακή εμπειρία για όλα τα ρούχα, επικαλούμενη τις αισθήσεις από την όσφρηση και τον ήχο μέχρι την υφή. και κίνηση.

«Με την έκκληση στο ευρύτερο δυνατό φάσμα των ανθρώπινων αισθήσεων, η έκθεση στοχεύει να επανασυνδεθεί με τα έργα που εκτίθενται όπως είχαν αρχικά προβλεφθεί – με ζωντάνια, με δυναμισμό και με ζωντάνια και ενέργεια για τη ζωή», δήλωσε ο Bolton σε ένα δελτίο τύπου για την έκθεση.

Ποιοι είναι οι συμπρόεδροι που φιλοξενούν το φετινό γκαλά;


Η αρχισυντάκτρια της Vogue , Άννα Γουίντουρ, είναι συμπρόεδρος του Met Gala από το 1995 (εκτός 1996 και 1998) και στις σχεδόν τρεις δεκαετίες από την ένταξή της, βοήθησε να ωφεληθεί το ετήσιο μουσείο. Οι προσωπικότητες υψηλού προφίλ που συμπροεδρεύουν στην εκδήλωση μοιράζονται καθήκοντα φιλοξενίας, όπως να βοηθούν στη δημιουργία της λίστας καλεσμένων, να επιμελούνται το μενού για το βράδυ και να προσφέρουν πληροφορίες για τη διακόσμηση. Στο παρελθόν συμπρόεδροι είναι η Rihanna, η Serena Williams, η Sarah Jessica Parker και η Amal Clooney. Οι φετινοί συμπρόεδροι είναι οι Zendaya, Jennifer Lopez, Bad Bunny και Chris Hemsworth, ενώ ο Jonathan Anderson, δημιουργικός διευθυντής της εταιρείας μόδας Loewe, και ο CEO της TikTok, Shou Zi Chew, θα υπηρετήσουν ως επίτιμοι πρόεδροι.

Ποιοι αναμένεται να παρευρεθούν;


Αν και η λίστα καλεσμένων για το Met Gala δεν αποκαλύπτεται ποτέ πριν από την εκδήλωση, έχει γίνει μια πολυπόθητη πρόσκληση για διασημότητες, οίκους μόδας, οι οποίοι πρέπει να εγκριθούν προσωπικά από τη Wintour για να μπορέσουν να αγοράσουν το εισιτήριό τους για την εκδήλωση αξίας 50.000$ ή ένα εισιτήριο 300.000$ τραπέζι. Η προσέλευση του γκαλά περιορίζεται σε περίπου 450 επισκέπτες.

Τι συμβαίνει στο Met Gala;


Επειδή τα τηλέφωνα — και συνεπώς οι κάμερες — δεν επιτρέπονται στο πραγματικό Met Gala, δεν υπάρχουν αναρτήσεις στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης που να αποκαλύπτουν τι συμβαίνει όταν οι επισκέπτες μπαίνουν στο μουσείο. Το κύριο γεγονός της βραδιάς είναι το δείπνο, το οποίο συνήθως περιλαμβάνει μια παράσταση ή κάποια μορφή διασκέδασης. Στους προηγούμενους ερμηνευτές περιλαμβάνονται η Madonna, η Rihanna και η Katy Perry.

Πού μπορείτε να παρακολουθήσετε το Met Gala και το κόκκινο χαλί του;


Αν και η εξασφάλιση μιας πρόσκλησης για το πραγματικό Met Gala μπορεί να είναι ένα δύσκολο κατόρθωμα, όλοι μπορούν να συμμετάσχουν στη βραδινή δράση παρακολουθώντας τη ζωντανή ροή της εκδήλωσης στις σελίδες και τον ιστότοπο της Vogue στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης.

Με πληροφορίες από το dnyuz

About Ντορέττα Δημητρίου (67 Articles)
Δημοσιογράφος

Leave a comment

Discover more from Spoiled Magazine

Subscribe now to keep reading and get access to the full archive.

Continue reading