SPOILED NEWS

Η ιστορία επαναλαμβάνεται

dervenakia Σήμερα τιμούμε τους ήρωες της Ελληνικής Επανάστασης που με τόση ανδρεία υπερασπίστηκαν τα ιδεώδη της πατρίδας μας.

25 η Μαρτίου του 1821 , μέρα ανεξαρτησίας για τον υπόδουλο ελληνισμό . Δυο ηγετικές προσωπικότητες , ο Δημήτρης Υψηλάντης , ιδρυτής της Φιλικής Εταιρείας , η οποία ιδρύθηκε στην Οδησσό της Ρωσίας το 1814, και ο πρίγκιπας  Αλέξανδρος Υψηλάντης αποτέλεσαν αυτούς που ξεκίνησαν και τελείωσαν την επανάσταση.

Το ελληνικό έθνος επηρεάστηκε έντονα απο το διαφωτισμό και έπειτα απο το Ρήγα Φεραίο του οποίου όραμα ήταν μια παμβαλκανική εξέγερση όλων των λαών της χερσονήσου.

Με σκοπό τη Μεγάλη Ιδέα, το ελληνικό έθνος επαναστάτησε για την αποτίναξη του οθωμανικού ζυγού.

Όλα ωραία ακούγονται και όλοι θαυμάζουμε αυτούς τους ανθρώπους που πολέμησαν για το ελληνικό έθνος και τα ελληνικά ιδεώδη.

350px-Tsokos-dolofonia-KapodistriaΜην ξεχνάμε όμως τις απίστευτες έριδες , τους εμφύλιους πριν , κατα τη διάρκεια και μετά την επανάσταση. Αυτοί αμαύρωσαν την ιστορία. Ο Κολοκοτρώνης φυλακίστηκε στο Παλαμήδι , ο Καποδίστριας δολοφονήθηκε , η Μπουμπουλίνα δεν έχασε τη ζωή της στην επανάσταση αλλά η μοίρα της επιφύλαξε να δολοφονηθεί απο Έλληνα πατριώτη για οικογενειακά ζητήματα και παρεξηγήσεις.

 

 

 

αρχείο λήψης

Και όλοι αυτοί που έδωσαν το αίμα τους στην επανάσταση χάθηκαν μετά….Ούτε τη σύνταξη καλά καλά δεν τους έδιναν. Μετά θάνατον τους ξεχώρισαν και άρχισαν πλέον όλοι να τους θυμούνται και να τους θαυμάζουν. Η ίδιοι οι άνθρωποι της τότε περιόδου δεν εκτίμησαν την προσφορά εκείνων των ανθρώπων.

Η ιστορία επαναλαμβάνεται …Δυστυχώς οι Έλληνες δε θα πούμε ποτέ καλή κουβέντα για τον διπλανό μας, για τον δικό μας , για έναν Έλληνα …Ίσα ίσα θα ασκήσουμε σκληρή κριτική και θα προσπαθήσουμε να τον μειώσουμε…Αυτοί είμαστε…

Η ιστορία αντί να μας μαθαίνει ορισμένα πράγματα δυστυχώς επαναλαμβάνεται και στα χρόνια μας. Μην κοιτάμε μόνο τους αγώνες …Γιατί και στα Δερβενάκια μόνος του πήγε ο Κολοκοτρώνης μαζί με λιγοστούς άντρες , κανείς δεν ήθελε να πάει μαζί του , κανείς δεν το πίστευε…..δεν τον εμπιστευόταν…

Τα ίδια και τον Καποδίστρια ο οποίος δεν κρατούσε τίποτα απο το μισθό του , όλα τα έδινε στον αγώνα και στην Ελλάδα….

Αυτές οι μορφές ας αποτελέσουν παράδειγμα προς μίμηση , συμπεριφοράς , αξιοπρέπειας , δύναμης και ηθικής.

This slideshow requires JavaScript.

About spoiledmagazine (582 Articles)
Case Study in ASSOE University

Leave a comment

Discover more from Spoiled Magazine

Subscribe now to keep reading and get access to the full archive.

Continue reading