SPOILED NEWS

Fashion blogger :Markella απο το Do you speak gossip ?

Επιμέλεια συνέντευξης : Χριστίνα Γεωργοπούλου

 

 Οι bloggers στις μέρες μας έχουν πολύ μεγάλη δύναμη, και έχουν την δυνατότητα να μπαίνουν σε κάθε σπίτι, πολύ περισσότερο από την τηλεόραση και τα περιοδικά, κάτι που κάνει την διαφήμιση σε αυτά την καλύτερη και σαφέστατα οικονομικότερη επιλογή. 

Μαρκέλλα

Θα ήθελα να αρχίσω με αυτή την πρόταση που είπε η Μαρκέλλα γιατί όχι απλά συμφωνώ αλλά πιστεύω οτι θα πρέπει επιτέλους να αλλάξει κάτι σχετικά με πώς πρέπει να βλέπουν οι εταιρείες στην Ελλάδα τις bloggers.

Σε αυτή τη συνέντευξη θα γνωρίσουμε τη Μαρκέλλα η οποία έχει το Do you speak Gossip? . Η Μαρκέλλα είναι Θεσσαλονικιά , έχει ένα πολύ όμορφο blog που το επιμελείται ιδιαίτερα με καινούριες φώτος και καινούρια projects. Στο blog της θα βρείτε και συμβουλές για blogging όπως και πολλά άλλα. Μαζί με τις άλλες bloggers της Θεσσαλονίκης που είναι όλες αγαπημένες μου έχουν δημιουργήσει το Stylishly Beautiful το οποίο μπαίνω και διαβάζω συχνά.

Ελάτε όμως να την γνωρίσουμε καλύτερα !

Pastel-season-2-Outfits-DoYouSpeakGossip.com_

Πές μας λίγα λόγια για σένα .

Ονομάζομαι Μαρκέλλα, είμαι απόφοιτος του τμήματος Μάρκετινγκ και Διαφήμισης, και τα τελευταία χρόνια διατηρώ το προσωπικό μου blog, Do You Speak Gossip?. Είμαι Θεσσαλονικιά, αγαπώ  το καλό φαί, είμαι εθισμένη στα παπούτσια και λατρεύω τα ταξίδια και τις βόλτες με φίλους.

Winter-be-gone-6-outfit-DoYouSpeakGossip.com_

Τί σε ώθησε να ξεκινήσεις το blog σου ;

Ανακάλυψα τα blogs λίγο αφού τελείωσα τη σχολή μου, οπότε και είχα πολύ ελεύθερο χρόνο διαθέσιμο και έψαχνα κάτι ενδιαφέρον να περνάω την ώρα μου. Από το ένα blog περνούσα στο άλλο, μέχρι που ένας καινούργιος κόσμος ξετυλίχτηκε μπροστά μου. Δεν άργησα πολύ να καταλάβω ότι αυτό ήταν που ήθελα να κάνω από εδώ και πέρα. Δημιούργησα το blog μου στις αρχές του 2011, και δειλά δειλά ξεκίνησα να μοιράζομαι το προσωπικό μου στυλ με όσους με διάβαζαν.

Τί σημαίνει μόδα για σένα .

Μόδα για μένα είναι ένας τρόπος έκφρασης μέσω του προσωπικού μας στυλ. Οι τάσεις έρχονται και παρέρχονται, κι ο καθένας από μας κρατάει αυτά που του αρέσουν και του ταιριάζουν, προσαρμόζοντας τα στο δικό του στυλ.

Περιέγραψέ μας το στυλ σου .

Το στυλ μου θα το περιέγραφα ως casual-chic ή ladylike-chic. Στην καθημερινότητά μου προτιμώ πιο άνετα ρούχα και παπούτσια, προσθέτοντας πάντα ενδιαφέρουσες πινελιές για να τα κάνω πιο ιδιαίτερα, ενώ στις εξόδους μου προτιμώ πιο θηλυκά κομμάτια όπως pencil φούστες και φουστάνια που τα αγαπώ ιδιαιτέρως. Γενικότερα από μικρή με γοήτευε το πιο formal style, κι εξακολουθεί να με γοητεύει μέχρι σήμερα.

Τί άποψη έχεις για τα ελληνικά fashion blogs .

Υπάρχουν πάρα πολλά ελληνικά fashion blogs και κάθε μέρα γίνονται όλο και περισσότερα. Σίγουρα ανάμεσα τους υπάρχουν πολλά που κάνουν καλή δουλειά, και τα άτομα που τα διατηρούν έχουν πολύ όμορφο στυλ και αισθητική. Λίγα όμως είναι αυτά που ξεχωρίζουν πραγματικά.

Πιστεύεις οτι το fashion blogging μπορεί να θεωρηθεί επάγγελμα;

Σίγουρα σε πολλές χώρες του εξωτερικού το fashion blogging θεωρείται επάγγελμα. Και γιατί όχι; Αν είσαι full-time fashion blogger και ζεις από τα έσοδα του blog σου, αυτό είναι το επάγγελμα σου. Δυστυχώς στην Ελλάδα (κι όχι μόνο), για τα περισσότερα blogs αυτό δεν είναι εφικτό. Παρόλα αυτά θαυμάζω ιδιαίτερα τις κοπέλες που κατάφεραν να ξεκινήσουν απ’το 0 και να φτάσουν τα blogs τους πολύ ψηλά. Αν μη τι άλλο αποτελούν έμπνευση για εμάς.

Πιστεύεις οτι τα ελληνικά brands και οι εταιρείες έχουν εξοικειωθεί με την έννοια της συνεργασίας με τα blogs;

Δυστυχώς όχι. Οι λίγες ελληνικές εταιρείες που έχουν αρχίσει να αντιλαμβάνονται την δύναμη που έχουν στις μέρες μας τα blogs, δεν έχουν καταλάβει ότι ως διαφημιστικό μέσο, η προώθηση των προϊόντων τους σε αυτά δεν μπορεί να είναι δωρεάν. Καλά είναι τα δώρα αλλά όταν ζητούνται συγκεκριμένα πράγματα από τις bloggers, πρέπει να υπάρχει και κάποια ανάλογη αμοιβή. Ευτυχώς υπάρχουν αρκετές ξένες εταιρείες που είναι ήδη εξοικειωμένες, αλλά ελπίζουμε ότι στο κοντινό μέλλον θα ακολουθήσουν και οι ελληνικές.

Ποιά ήταν η πιο συναρπαστική στιγμή σχετικά με την πορεία του blog σου;

Δυστυχώς στην πόλη μας δεν γίνονται συχνά εκδηλώσεις σχετικές με το αντικείμενό μας, οπότε θα έλεγα ότι κάθε τέτοια εκδήλωση είναι συναρπαστική στιγμή για εμάς. χαχα Πέρα από την πλάκα όμως, είχαμε κάποιες ωραίες συνεργασίες μέσα στην περασμένη χρονιά με 2 γνωστά εμπορικά κέντρα της πόλης, και μια καταπληκτική εμπειρία με μια από τις πιο γνωστές εταιρείες καλλυντικών. Είναι υπέροχο να αναγνωρίζεται η δουλειά σου και ειδικά όταν τέτοιες εταιρείες θέλουν να συνεργαστούν μαζί σου.

Περιέγραψέ μας μια τυπική μέρα σου.

Συνήθως η μέρα μου ξεκινάει αργά, καθώς δεν είμαι καθόλου πρωινός τύπος, και κοιμάμαι πάρα πολύ αργά το βράδυ. Ξεκινάω τσεκάροντας τα site μου, τα email μου και τα social media, και συνεχίζω ετοιμάζοντας τα επόμενα άρθρα για τα site. Τα απογεύματα είτε θα μείνω σπίτι να συνεχίσω τη δουλειά, είτε θα  βγω για outfits photos και καφεδάκι με φίλους ή το αγόρι μου. Στο ενδιάμεσο θα δω πάντα τις αγαπημένες μου σειρές, για να ξεκουραστώ και να πάρω δυνάμεις και φυσικά θα μιλήσω με το αγόρι μου και τις φίλες bloggers και συνεργάτες μου! 🙂

Έχετε φτιάξει μια πολύ όμορφη παρέα με τις άλλες bloggers στη Θεσσαλονίκη , πώς είναι να συνεργάζεστε όλες μαζί ;

Είναι πραγματικά πάρα πολύ ωραίο να έχεις φίλες με κοινά ενδιαφέροντα και στόχους. Με τα κορίτσια γνωριστήκαμε μέσω των blogs μας και κολλήσαμε αμέσως. Συναντιόμαστε πολύ συχνά για καφέ και βόλτα και παράλληλα βοηθάμε η μια την άλλη με τις φωτογραφίες των blog μας. Μετά από αρκετό καιρό κοινής πορείας προέκυψε και το νέο μας site Stylishly Beautiful και η μεταξύ μας συνεργασία.

 

Μίλησέ μας για το http://www.stylishlybeautiful.com/. Πώς ξεκίνησε ;

Το Stylishly Beautiful είναι ένα site μόδας και ομορφιάς, που ανανεώνεται καθημερινά με νέα άρθρα. Η αρχική ιδέα ήταν δική μου, αλλά την μοιράστηκα αμέσως με τα κορίτσια καθώς ήθελα εξαρχής να είμαστε μια ομάδα, σε ένα project καθαρά δικό μας. Εκτός από τα 3 κορίτσια που μένουν επίσης στην Θεσσαλονίκη, την Κλεονικη του Notebook of Claire, την Μαρία του Stylebows, και την Ανατολή του From An.ni with Love, η ομάδα μας αποτελείται από άλλα 2 άτομα: τον Γιώργο του Fashion Royals, που μένει στο Βόλο, και την Denise του Denise’s Planet που μένει στο εξωτερικό. Ξεκινήσαμε τον Αύγουστο του 2014, και όντας και οι ίδιοι bloggers θελήσαμε να υπάρχει μια ειδική κατηγορία στο site αφιερωμένη σε αυτούς, καθώς επίσης και μια με αγαπημένα μέρη στις πόλεις μας τα οποία μας αρέσει να επισκεπτόμαστε. Πρόσφατα ξεκινήσαμε και το ομαδικό μας κανάλι στο Youtube, και μέσα από αυτό θα αναπτύξουμε ακόμη περισσότερο την θεματολογία μας.

Hey-teacher-8-outfit-DoYouSpeakGossip.com_

Τί συμβουλή θα έδινες σε όσους /όσες θέλουν να ξεκινήσουν ένα blog ;

Να ασχοληθούν με αυτό που αγαπάνε πιο πολύ και να είναι έτοιμοι να δουλέψουν σκληρά και εντατικά για να ξεχωρίσουν σε αυτόν τον χώρο.

Πιστεύεις πως οι bloggers έχουν δύναμη στα κοινωνικά δίκτυα;

Σίγουρα έχουν πολύ μεγάλη δύναμη στα κοινωνικά δίκτυα και γι αυτό πολύ συχνά αναφέρονται και ως influencers. Το θέμα είναι να καταλάβουν οι εταιρείες πόση δύναμη έχουν οι bloggers και να τους δώσουν και την ανάλογη σημασία. Οι bloggers στις μέρες μας έχουν πολύ μεγάλη δύναμη, και έχουν την δυνατότητα να μπαίνουν σε κάθε σπίτι, πολύ περισσότερο από την τηλεόραση και τα περιοδικά, κάτι που κάνει την διαφήμιση σε αυτά την καλύτερη και σαφέστατα οικονομικότερη επιλογή.

 

Πώς ονειρεύεσαι τον εαυτό σου σε 10 χρόνια απο τώρα;

Θέλω να πιστεύω ότι σε 10 χρόνια από τώρα θα είμαι παντρεμένη με παιδιά, και ελπίζω να εργάζομαι σε έναν χώρο που έχει να κάνει τόσο με αυτό που σπούδασα, το marketing και την διαφήμιση, όσο και με αυτό που αγαπώ, την μόδα. Θα ήθελα πολύ να συνεχίσω να έχω ως τότε το blog μου, αλλά ο χρόνος θα δείξει αν αυτό είναι εφικτό.

Black-white-at-the-dock-6-outfit-DoYouSpeakGossip.com_

Τί συμβουλή μόδας θα έδινες στους αναγνώστες του Spoiled ;

Να αγαπάνε το σώμα τους, αλλά να ντύνονται ανάλογα με αυτό, και να παίρνουν από την μόδα τις τάσεις που τους ταιριάζουν, προσαρμόζοντας τες στο προσωπικό τους στυλ και όχι ακολουθώντας τες τυφλά.

 

Eυχαριστούμε πολύ τη Μαρκέλλα απο το Do you speak gossip για την όμορφη συνέντευξη !

About spoiledmagazine (582 Articles)
Case Study in ASSOE University

Leave a comment

Discover more from Spoiled Magazine

Subscribe now to keep reading and get access to the full archive.

Continue reading