SPOILED NEWS

Electra Barakos: Aποκλειστικά στο Spoiled!

Eπιμέλεια Συνέντευξης : Χριστίνα Γεωργοπούλου

10357171_10155417453765585_2281805246299417666_n  

Αυτό που με κέντρισε στην Ηλέκτρα ήταν τη στιγμή που άκουσα το τραγούδι στo live του The Voice ''Bring me to life'' των Evanesence . Όχι απλά δεν περίμενα να φύγει απο το The Voice αλλά περίμενα να πάει στον τελικό γιατί πραγματικά με έκανε να κοιτάξω περισσότερο εκεί που βαριόμουν για να πω την αλήθεια. Ήταν συγκλονιστική και το γεγονός οτι πάντρεψε το στυλ της όπερας αναδεικνύοντας την υπέροχη φωνή της με έκανε να την θαυμάσω.   Η Ηλέκτρα ζει στο Λος Άντζελες .   Ελάτε να τη γνωρίσουμε καλύτερα! Μας μιλάει για την καριέρα της στην Αμερική , για το καινούριο της άλμπουμ και φυσικά για το The Voice!
  Πες μας λίγα λόγια για τον εαυτό σου .   Γεννήθηκα στο Λος Άντζελες, στην Καλιφόρνια αλλά μεγάλωσα στην Αθήνα με τους Ελληνες γονείς μου. Μετά την αποφοίτησή μου απο το Λύκειο εδώ, αποφάσισα να επιστρέψω στο Λος Άντζελες για να συνεχίσω τις σπουδές μου στη μουσική και τώρα στοχεύω σε μια καριέρα στο τραγούδι στην Αμερική.
 Ήταν όνειρό σου να γίνεις τραγουδίστρια;  
Ναι ήταν πάντα το όνειρό μου. Μερικοί άνθρωποι διαλέγουν τη μουσική ως κομμάτι της ζωής τους, αλλα για μένα πιστεύω έγινε το αντίθετο. Η μουσική με διάλεξε. Προέρχομαι απο μουσική οικογένεια. Ο πατέρας μου είναι επαγγελματίας bass player και η γιαγιά μου , η Ηλέκτρα ,απο την οποία πήρα το όνομά μου ήταν πιανίστρια. Όταν ήμουν μικρή ακολουθούσα πάντα τον πατέρα μου, οποίος δούλευε με πολλούς διάσημους Έλληνες τραγουδιστές , στις συναυλίες. Για μένα η σκηνή μοιάζει με μαγικό μέρος. Πάντα ήθελα να είμαι πάνω στη σκηνή και να τραγουδάω. Έτσι το έβαλα στόχο στη ζωή μου να γίνω τραγουδίστρια και performer.
 Τί σημαίνει για σένα μουσική;
Ή μουσική αποτελεί μέσο έκφρασης και είναι ένα είδος γλώσσας που αναγνωρίζεται απο όλο τον κόσμο. Κάθε τραγούδι μπορεί να μεταδώσει διαφορετικά συναισθήματα και να αλλάξει τη διάθεσή σου . Τα λόγια ενός τραγουδιού  σημαίνουν πολλά για τον καθέναν και έχουν τη δύναμη να αλλάξουν τη ζωή κάποιου αλλάζοντας την ψυχολογία του. Πιστεύω οτι η μουσική είναι είδος τέχνης με μεγάλη δύναμη .  Νιώθω πολύ ευλογημένη που μπορώ να πρεσβεύω τη μουσική που τόσο αγαπώ και να μπορώ να εμπνέω τους ανθρώπους με τη μουσική και τη φωνή μου.  
 Πές μας λίγα λόγια για την καριέρα και τη ζώή σου στην Αμερική.
  Όλα άρχισαν τη στιγμή που τελείωσα το Λύκειο στην Ελλάδα. Είχα την ευκαιρία να πάω σχολείο στο Πειραματικό Μουσικό Γυμνάσιο/Λύκειο στην Παλλήνη . Εκεί ουσιαστικά άρχισα να παίρνω τις πρώτες μου γνώσεις στη μουσική. Όταν τελείωσα αποφάσισα να γυρίσω στο Λος Άντζελες για να συνεχίσω τις σπουδές μου και να επιδιώξω καριέρα στη μουσική . Αποφοίτησα με υποτροφία απο το California State University of Northridge . Πήρα  πτυχίο στην Όπερα. Κατα τη διάρκεια των σπουδών μου είχα την ευκαιρία να πρωταγωνιστήσω σε πολλές παραστάσεις όπερας όπως και σε παραστάσεις στο Carnegie Hall στη Νέα Υόρκη. Μετά την αποφοίτησή μου συνεργάστηκα με τον Hyland Church και ξεκινήσαμε να γράφουμε μουσική . Τότε γεννήθηκε το project ELECTRA. Εγώ και η μπάντα μου υιοθετώντας το  όνομα ELECTRA ΄τα τελευταία 5 χρόνια ξεκινήσαμε να κάνουμε συναυλίες και παραστάσεις και έχουμε ''ανοίξει ''πολλές συναυλίες μεγάλων ονομάτων όπως Lita Ford, Missing Persons, Berlin, Great White, War, The Tubes στο πλαίσιο του  Sunset Strip Music Festival το 2010 και το 2011 μαζί με τους Smashing Pumpkins, Motley Crue, Slash, Fergie, Neon Trees, Bush, Public Enemy, Steel Panther και άλλους. Σε αυτά τα χρόνια έχουμε χτίσει ένα σταθερό κοινό που ολοένα και αυξάνεται και είμαστε πολύ ευτυχισμένοι για αυτό! Έχουμε κυκλοφορήσει 2 ΕP's το τελευταίο κυκλοφόρησε το 2010 το οποίο περιλαμβάνει και το hit single “Problem Child”. Για το τελευταίο υπάρχει και το βίντεό μας στο You Tube το oποίο έχει φτάσει τα 67000 views! Πέρυσι ΄έτρεχα μια καμπάνια η οποία ονομάζεται Kickstarter. Η Kickstarter είναι μια πλατφόρμα crowdfunding , στην οποία ήδη συμμετέχουν 271 fans οι οποίοι έχουν βοηθήσει και ήδη έχουν συγκεντρωθεί $22,000. Το debut full length album ειναι προγραμματισμένο να  βγει παγκοσμίως τον Ιούνιο του 2015 και τα δυο πρώτα singles “Tomorrow’s Not There’, and “These Times”,έχουν ήδη βγει εδώ και κάποιους μήνες μαζί με τα βίντεο.
 Τί ήταν αυτό που σε έκανε να έρθεις στην Ελλάδα και να συμμετάσχει στο The Voice;  
Δεν είχα την ευκαιρία τα τελευταία χρόνια να παρουσιάσω τον εαυτό μου στο ελληνικό κοινό. Ήθελα να  γνωρίσει το ελληνικό κοινό ποιά είμαι και να ξέρει οτι υπάρχει μια Ελληνίδα που δουλεύει σκληρά στο Λος ΄Άντζελες για να πετύχει το όνειρό της στο τραγούδι . Ήθελα να έχω την υποστήριξη και την αγάπη της πατρίδας μου. Παρόλα αυτά, δεν ήταν τόσο εύκολο για μένα να παρατήσω τα πάντα εδώ στην Αμερική και να έρθω στην Ελλάδα , σκέφτηκα οτι το The Voice μπορούσε να αποτελέσει ευκαιρία για μένα και διασκέδαση συνάμα για να κάνω ακριβώς αυτό , να παρουσιάσω τον εαυτό μου στους Έλληνες και βέβαια στους ομογενείς που μένουν στην Αμερική. Ζούμε μια φορά , και για αυτό το λόγο θέλω  να μπορώ να αποκτήσω όσες πιο πολλές εμπειρίες. Οπότε γιατί όχι;
11173407_10155453745185585_6838330069262478142_n Πώς ήταν η εμπειρία σου στο show?  
Ήταν μια πάρα πολύ όμορφη εμπειρία και αν είχα ξανά την ευκαιρία θα ξαναπήγαινα. Είναι πραγματικά διαφορετικό να το βλέπει κανείς απο την τηλεόραση. Παρόλο που ήταν απο τις πιο στρεσαρισμένες περιόδους της ζωής μου αλλά και συνάμα και πιο συναρπαστική. Έχω να βιώσω πολύ καιρό  αυτού του είδους το challenge .Αλλά πέρα απο το stress , το να προετοιμάζεσαι για την εμπειρία αυτή να εμφανιστείς μπροστά στο κοινό και πάνω στη σκηνή ήταν η πιο μαγική στιγμή που αναζητούσα και πάντα θα αναζητώ. Aγαπώ να είμαι πάνω στη σκηνή και να τραγουδάω και για μένα η σκηνή με γεμίζει και με κάνει χαρούμενη. Σίγουρα δεν έιναι η μόνη σκηνή που έχω ανέβει αλλά σίγουρα ούτε και η τελευταία. Το πραγματικό challenge ξεκινά τώρα !   11150739_10155573410710585_8546865341571082657_n
Έχεις απίστευτη φωνή και είσαι πραγματικά πολύ ταλαντούχα ! Πιστεύεις οτι η αποχώρησή σου απο το The Voice ήταν άδικη;  
Σε ευχαριστώ πολύ για τα καλά σου λόγια !!! Αυτό που ξέρω είναι οτι δυστυχώς δεν μπόρεσα να δείξω τον αληθινό μου εαυτό και τις ικανότητές μου ως τραγουδίστρια και perfomer. Τα τραγούδια που επιλέχθηκαν για μένα καθόλη τη διάρκεια του show δεν μου έδωσαν αυτή την ευκαιρία. Μακάρι να μπορούσα εγώ να διαλέξω τα τραγούδια και συγκεκριμένα στα blind auditions γιατί η πρώτη εντύπωση είναι και η πιο σημαντική για τους coaches και για όλους που το βλέπουν απο το σπίτι. Και πραγματικά μακάρι να μπορούσα να μείνω περισσότερο στο παιχνίδι γιατι μπορώ να σας εγγυηθώ οτι η Ελλάδα δεν έχει δει ποιά είμαι πραγματικά. Όμως γνωρίζω οτι είναι ένα παιχνίδι , δεν είναι ένας πραγματικός διαγωνισμός ταλέντων και σίγουρα όχι το τέλος όλων.
 Πώς φαντάζεσαι τον εαυτό σου μετά απο 10 χρόνια;
Θέλω να κάνω tours! Σε 10 χρόνια θα ήθελα να έχω κυκλοφορήσει το πέμπτο άλμπουμ μου και να κάνω tour σε ολόκληρο τον κόσμο. Θα ήθελα επίσης να συνεργαστώ με κάποιους καταπληκτικούς καλλιτέχνες που με εμπνέουν όπως οι Muse.
 Ποιά είναι η γνώμη σου για την Ελληνική μουσική 'βιομηχανία';  
Αγαπώ την Ελλάδα και τους Έλληνες. Όσοναφορά στην Ελληνική Μουσική Βιομηχανία αισθάνομαι οτι δεν δεν δίνονται ευκαιρίες σε καλλιτέχνες που δεν τραγουδάνε λαϊκά ας πούμε. Και για να λέμε και την αλήθεια, δεν έχω δουλέψει στην Ελλάδα ως μουσικός , για αυτό δεν μπορώ να εκφράσω γνώμη αλλά βασίζω την σκέψη μου σε αυτά που ακούω απο φίλους μου Έλληνες και απο ό,τι εγώ βλέπω . Θα ήταν πολύ καλό να υπήρχε και χώρος για άλλα είδη μουσικής όπως για rock , jazz.
 Πές μας λίγα λόγια για το νέο σου album και το τραγούδι  “Tomorrow’s not there”.  
Το debut full length album μου “These Times” είναι προγραμματισμένο να κυκλοφορήσει τον Ιούνιο του 2015! Είναι ένα άλμπουμ που το περιμένω πως και πως , και έχει ήδη αργήσει η κυκλοφορία του λόγω των πολλών που συμβαίνουν τον τελευταίο καιρό, όπως και η συμμετοχή μου στο The Voice. Παρ'όλα αυτά , τώρα ετοιμαζόμαστε για το the official worldwide release και είμαι πάρα πολύ χαρούμενη για αυτό !!! Παραγωγός του άλμπουμ είναι ο Mike Plotnikoff (Halestorm, BuckCherry, Kelly Clarkson).Κάποια απο τα κομμάτια φιλοξενούν τον κιθαρίστα Phil X (Bon Jovi).“Tomorrow’s Not There” είναι ένα κομμάτι και οι στίχοι του πραγματεύονται την απόλαυση της ζωής και το μοττο ΄΄Ζήσε την κάθε στιγμή σα να είναι η τελευταία'' με χαρούμενη διάθεση. Είναι ένα hit το οποίο είναι τέλειο για το καλοκαίρι και σου φτιάχνει τη διάθεση!!! Το βίντεο κλιπ είναι και στο you tube και δείχνει το καλύτερο pool party που θα ήθελες και εσύ να παρευρίσκεσαι !
Ποιά είναι τα σχέδιά σου για τον επόμενο χρόνο;  
The release of the album of course, and touring. I also will be doing some shows here in Greece and the Greek islands this summer!! Να κυκλοφορήσω το άλμπουμ μου και να κάνω touring! Θα ήθελα να κάνω κάποια shows εδώ στην Ελλάδα και στα ελληνικά νησιά αυτό το καλοκαίρι !  

Electra Barakos is such a talented person full of joy and passion for what she does. Music means everything to her. She has an excellent voice, indeed. When i saw her singing ”Bring me to life” performed in such a way i was flabbergasted. I thought why did she come to Greece at the first place ? She is such a wonderful artist.

Electra Barakos lives in Los Angeles where she had made her career in music and holds her performances.

In the interview Electra speaks about her new album , her career in LA and of course about The Voice !

  • Tell us a few words about yourself.

Well I was born in Los Angeles, California but was raised in Athens, Greece by my two Greek parents. After graduating high school in Athens I decided to return to Los Angeles to continue my music studies, and now I am pursuing a singing career in the states.

 

  • Was your dream to become a singer?

Yes, it always has been. I could say that some people choose music to be part of their life, but for me I think music chose me. I was born in a musical family. My dad is a professional bass player, and my grandmother Electra whose name I took after is a pianist. When I was a little girl I would always follow my dad at concerts who at the time was working with a lot of famous greek artists. In my eyes the stage looked like a magical place!! I always wanted to be on that stage, performing so I made it a goal in life to pursue my passion for singing and performing!

 

  • How do you define music?

Music is a beautiful outlet for expression that is universal for all people around the world. Every song could convey a different feeling, and put you in a certain mood. Words of a song can mean so much to someone, and can even change someone’s life. I think music is the most powerful art form alive that can enrich everybody’s life. I feel blessed that I could be one of many who practice, serve, and inspire people with my music and voice.

 

  • Tell us about your career (in music industry) in US.

Well it all started after graduating from high school in Greece. I actually had the amazing opportunity to attend a performing arts high school called Peiramatiko Mousiko Gymnasio / Lykeio in Pallini, Athens, and that’s where I took my first serious steps and knowledge as a musician. Upon graduation, as I already mentioned I decided to return to Los Angeles, continue my music studies and try to pursue a singing career in a much bigger scale.

I graduated with a scholarship from California State University of Northridge, with a bachelor’s degree in Music – Opera. While studying I had the opportunity to star in many opera productions, as well as perform at Carnegie Hall in New York. And after graduating I teamed up with guitarist Hyland Church, started writing songs together, and that’s when the project ELECTRA was born. Me and my band, known as the band ELECTRA have been performing relentlessly for the past 5 years, and have opened for some amazing bands such as Lita Ford, Missing Persons, Berlin, Great White, War, The Tubes, and was part of the Sunset Strip Music Festival both in 2010 and 2011 along with Smashing Pumpkins, Motley Crue, Slash, Fergie, Neon Trees, Bush, Public Enemy, Steel Panther, and many more.

We have been fortunate enough with all of our hard work to build a very strong, loyal, and continuously growing fan base.

We have released two EP’s with the last one being in 2010, which included our hit single “Problem Child”, for which we also have a music video that has reached over 67,000 views on youtube.

Last year I ran a Kickstarter Campaign, which is a crowdfunding platform, where 271 fans participated and pledged towards the recording of my new debut full length album, and helped raise over $22,000.

Our debut full length album is scheduled to be released worldwide this June 2015, and the first two singles “Tomorrow’s Not There’, and “These Times”, were released a few months ago along with their music videos.

 

  • What made you come to Greece and participate in the Greek The Voice?

Throughout these years I never had the opportunity to introduce myself to the Greek audience. I wanted to have the opportunity for Greece to know who I am, and to know that they have a very hard working greek girl living in Los Angeles, California, and successfully pursuing her dream in the music industry. I wanted to gain the love and support of my own country. However, because it is not easy for me to just drop everything that I am doing in the States to come to work in Greece, I figured that The Voice of Greece, was a great and fun opportunity to introduce my self to Greece and to all the Greek – American people living in the states as well. We only live once, and I want to be able to experience as many as things as I can, so why not?

 

 

  • How was your experience during the show?

It was a beautiful experience and If I had the opportunity I would do it all over again. It’s definitely different than the way someone views it on TV. It was one of the most stressful and exciting things I think I have done, and I haven’t felt this kind of a challenge and stress in a while. But besides all the stress, the ending goal of preparing your self for that stage and giving the best of you, was the most magical moment ever, that I crave and will always crave. I love performing, and for me that stage fulfilled me and made me happy. However, that is definitely not the only amazing stage I have performed on and definitely not the last one. The real challenge starts now, and that is to continue and keep growing my success, and constantly challenging my self with some amazing stages!

 

  • You have a beautiful voice and you are really talented. Do you think that was unfair not continuing in The Voice?

Thank you so much for your kind words!!! What I do know, is that unfortunately I wasn’t able to show my real self and all of what I can do as a singer and performer. The songs chosen for me throughout this production didn’t give me that chance either. I wish I had more control over what I got to sing, especially for the blind auditions since that is a very important fist impression for the coaches and everybody watching. I really do wish I could have stayed a little longer in the show, because I can guarantee you that Greece hasn’t really seen who I am. However, I have to constantly remind my self that it is a TV show, a game show, not really a real talent competition, and definitely not the end of it all!

 

  • How do you imagine yourself after 10 years?

I want to tour!!! In 10 years I would like to be releasing my 5th album and touring all over the world! Also would love to collaborate with some amazing artists that inspire me such as Muse.

 

  • What is your opinion about the Greek music industry?

I love Greece and I love our people. However, in regards to the Greek Music industry I feel that not much opportunities are given out to more genres of music and artists who perform other styles other than Greek pop (laika). Truth be told I have never worked as a musician in Greece so I shouldn’t really be expressing a strong opinion about this, but I am primarily basing my judgement off of what I hear from fellow musician friends of mine and what my eyes witness while I am in Greece. It would be nice if there was a stronger market for rock, and jazz.

 

  • Tell us about your new album and the song “Tomorrow’s not there”.

My debut full length album titled “These Times” is scheduled to be released in June 2015! It has been a highly anticipated album, and it’s release has been delayed due to many events getting in the way, the latest one being my participation on The Voice of Greece. However, now we are getting ready for the official worldwide release and I am very excited for it!!! The album was produced by Mike Plotnikoff (Halestorm, BuckCherry, Kelly Clarkson). One of our tracks features guest guitarist Phil X (Bon Jovi). “Tomorrow’s Not There” is a song about having fun, and living every day as if it’s your last! What would you do if “Tomorrow’s Not There”? It’s a great hit, perfect for summer and is guaranteed to put you in a good, happy mood!!! The video clip is also available on youtube, and it portrays the best pool party you would want to be invited to!

 

  • What are your plans for the upcoming year?

The release of the album ofcourse, and touring. I also will be doing some shows here in Greece and the Greek islands this summer!!

About Christina Georgopoulou (43 Articles)
Επικοινωνιολόγος, Υποψήφια Διδάκτωρ Τμήμα Επικοινωνίας και ΜΜΕ (ΕΚΠΑ), MSc Δημοσιογραφία και Νέα Μέσα (ΕΚΠΑ), MA in Strategic Communications and PR from DEREE, BSc Eπικοινωνία και ΜΜΕ (ΕΚΠΑ), Μία απο τις πρώτες Fashion bloggers στην Ελλάδα, το 2009-2016. Το blog Life In Style έγινε case study στο Amsterdam Fashion Institute και προσκλήθηκε απο συντάκτη των NYT για να συμπεριλάβει το blog της σε infographic με τα top 50 fashion blogs παγκοσμίως. Έχει προβληθεί στο Glamour Holland, MarieClaire US, Cosmopolitan UK, Cosmopolitan US Είναι εκπαιδεύτρια στο Life In Media. Έχει εργαστεί σε διαδικτυακά περιοδικά, σε διαφημιστικές εταιρείες, σε εταιρείες ως υπεύθυνη PR και social media manager και σε δημόσιους ερευνητικούς φορείς ως υπεύθυνη επικοινωνίας σε ευρωπαϊκά προγράμματα. To 2012 ίδρυσε το διαδικτυακό περιοδικό Spoiled, το οποίο αποτέλεσε καινοτομία στο χώρο της διαδικτυακής δημοσιογραφίας, ήταν απο τις πρώτες Start ups στο δημοσιογραφικό χώρο. Έγινε case study στο ΟΠΑ και να φτάσει τα 60000 views per day οργανικά σύμφωνα με το Google Analytics. Είναι ακαδημαική συγγραφέας και ακαδημαική εκπαιδεύτρια. Τα ερευνητικά της ενδιαφέροντα επικεντρώνονται στις δημόσιες σχέσεις, στο στρατηγικό πλάνο, στο branding, influencer marketing, blogging και νέα μέσα, διαδικτυακή δημοσιογραφία, κοινωνικά δίκτυα.

Leave a comment

Discover more from Spoiled Magazine

Subscribe now to keep reading and get access to the full archive.

Continue reading