SPOILED NEWS

Street Fashion

Ξεφυλλίζοντας περιοδικά και περπατώντας στους δρόμους της1

Αθήνας  , παρατηρώ όλο και περισσότερο το street style να

έχει κερδίσει έδαφος στην έκφραση του νέου κόσμου. Νέοι

και νέες κατά κύριο λόγο, με ανεπιτήδευτα μαλλιά , με ρούχα  σε

αναφορές στο hipster ,άλλες φορές στο Punk ή ακόμα και στο

Hippie style. Πνεύματα ανήσυχα , και φρέσκα.

 

Τι είναι όμως το street style ή τo street fashion ;

Εξ ορισμού street style  είναι η μόδα η οποία προέρχεται από τους δρόμους, καθόλου επιτηδευμένη ή εξεζητημένη. Απλό στυλ , νεανικό και αυθεντικό. Άρρηκτα συνδεδεμένο με την νεανική κουλτούρα συναντάτε κυρίως στα μεγάλα αστικά κέντρα. Πλέον στους δρόμους της πόλης είναι καθημερινό φαινόμενο οι σωλήνες  παντελόνια που κάποτε ήταν αναπόσπαστο κομμάτι της punk κουλτούρας, ή τα αέρινα hippies φορέματα δείγματα αθωότητας μιας άλλης γενιάς.

 

Το street fashion έχει αποκτήσει το δικό της βάθρο στον παγκόσμιο χώρο της μόδας καταφέρνοντας να επηρεάζει μεγάλους οίκους μόδας . Οι Ralph Lauren , Tommy Hilfiger είναι δύο από τους πολλούς οίκους που έχουν ενσωματώσει την τάση αυτή σε πολλές σχεδιαστικές τους γραμμές.

 

Στην αντίπερα όχθη , πολλοί υποστηρίζουν πως το street style έχει χάσει πλέον την αυθεντικότητά του και αποτελεί  ένα καλοπληρωμένο προϊόν μάρκετινγκ.

«Πότε  ήταν η τελευταία φορά που σε μια σελίδα περιοδικού ή σε ένα blog είδαμε μια εμφάνιση με αναφορά στο street style όπου ο φωτογραφούμενος ‘’πέταξε’’ πάνω του απλά ότι βρήκε στην ντουλάπα του και βγήκε έξω αναδεικνύοντας το προσωπικό του στυλ; »  , αναφέρει ο Max Berlinger αρθογράφος και On line fashion editor του περιοδικού Esquire.Καταλήγοντας πως η μόδα του δρόμου έχει χάσει τον αυθορμητισμό της και το ανεπιτήδευτο στυλ.

 

Με όποια άποψη και αν συμφωνούμε, η μόδα πάντα θα αποτελεί έμπνευση και δημιουργία. Το street style μπορούμε να το υιοθετήσουμε προσαρμόζοντάς το πάντα στην δική μας μοναδική προσωπικότητα.

 

Get the street style look ….

Και μην ξεχνάτε η μόδα είναι  τέχνη και εσείς ο καμβάς!

 

LOOK NO.1

spoiledmagazine

 

LOOK NO.2

spoiled 2

 

 

LOOK NO.3

spoiled 3

 

spoiled magazine 2

 

Ματθαίος

Μάγης

About spoiledmagazine (582 Articles)
Case Study in ASSOE University

Leave a comment

Discover more from Spoiled Magazine

Subscribe now to keep reading and get access to the full archive.

Continue reading